از مرغ درسته تا مرغ تکه تکه شده
امروزه با توجه به بالا رفتن بیسابقه قیمت گوشت، مصرف غذاهایی که بر پایه مرغ پخته میشوند محبوبیت زیادی یافته است. اگرچه مرغ، گوشتی بسیار لذیذ دارد اما نمیتوان وجود سیاهرگها و غدد لنفی ریز را در مرغ نادیده گرفت. وجود این اضافات در بافت مرغ، میتواند روی طعم و مزه غذای شما تاثیر بگذارد، بنابراین تصمیم گرفتیم امروز، یک بار برای همیشه به شما نحوه پاک کردن و تکه کردن صحیح و اصولی مرغ را آموزش دهیم. تکه کردن اصولی مرغ، کمتر از دو دقیقه وقتتان را خواهد گرفت، پس حوصله به خرج دهید و این مطلب را انتها بخوانید.
چگونه میتوانیم مرغ را پاک و تکه کنیم؟
در ابتدای امر باید مرغ را به شکم بخوابانید و با چاقو از گردن تا انتهای ستون فقرات آن را برشی سطحی بزنید. سپس مرغ را به پشت برگردانید و بر سطح شکمی برشی دقیقا قرینه برش پشتی وارد. پس از زدن برش سطحی بر هر دو سطح، تکههای اضافی که بین دو ران قرار دارند را کاملا جدا کنید. بعد از این که پوستهای اضافه بین دو ران را دور ریختید، سراغ کتف بروید و دستهای مرغ را، که به بال چسبیدهاند، برش بزنید.
حالا وقت جدا کردن پوست رسیده است؛
با توجه به برشهای سطحی که در ابتدای کار زدهاید، این مرحله نباید آنچنان برایتان سخت باشد. فقط کافی پوست برش زده در یکی از قسمتهای جلویی یا پشتی را با دستهایتان باز کنید و پوست مرغ را مانند لباس از گوشت جدا کنید. اگر نتوانستید این بخش از کار را در یک مرحله انجام دهید اصلا ناراحت نباشید و سعی کنید همه پوستهای چسبیده به گوشت را جدا کنید. پس از این که پوست را از گوشت سوا کردید، باید دو بخش پشتی و شکمی را نیز از یک دیگر جدا کنید.
این کار را باید با برش زدن قسمت کمر انجام دهید. پس از این که کمر را از قسمت شکمی جدا کردید، باید بخش ستون فقرات را برش بزنید و کاملا دور بریزید. با دور ریختن ستون فقرات، کمر عملا به دو بخش تقسیم میشود، این دو بخش در واقع تکههای ران را تشکیل میدهند. شما میتوانید هر کدام از این دو بخش را نیز به دو تکه تقسیم کنید.
بعد از این که تکلیف رانها را مشخص کردید، نوبت به بخش سینه میرسد. برای این که تکههای گوشت سینه و بال را از یک دیگر جدا کنید، باید ابتدا گردن را جدا کنید و بخش شکمی را کاملا به دو قسمت مجزا تقسیم کنید. پس از این که بخش شکمی به دو قسمت تبدیل شد، باید بالها را برش بزنید. پس از جدا کردن بالها، باید هر کدام از بخشهای شکمی باقی مانده را نیز به دو قسمت تقسیم کنید.
پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، شما هشت تکه مرغ پوست کنده در اختیار خواهید داشت که آماده مزه دار شدن هستند. میتوانید برای مزه دار کردن غذایتان از ادویههای مختلف، سسها، میوههایی مانند کیوی، لبنیات و… استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از کیوی میتواند گوشت را نرم میکند.