امروزه غذاهای گریل شده توانستهاند طرفداران زیادی در میان تمامی مردم جهان به ویژه جوانان به دست آوردهند. اما درست کردن غذاها به صورت گریل شده اصول و قواعد خود را دارد و باید طبخ غذاهای گریل شده مطابق با همین اصول انجام شود تا از مضرات آن کاسته شود. شاید این سؤال در ذهن شما به وجود بیاید که مگر غذای گریل شده چه ضرری ممکن است داشته باشد. در پاسخ باید بگوییم در طبخ به روش گریل، به دلیل اعمال حرارت بسیار بالا به گوشت و همچنین سوختن بخشهایی از گوشت، غذا دیگر خواص سابق را ندارد و حتی خاصیت سرطانزا نیز خواهد داشت. در این مقاله با ما همراه باشید تا روشهای سالم و خوشمزهی گریل کردن غذاها را به شما آموزش دهیم.
روشهای سالم و خوشمزه برای گریل کردن غذاها
1- گریل کردن آرام و غیر مستقیم
برای گریل کردن غذاها به صورت آرام و غیر مستقیم، گوشت را به صورت دودی گریل کنید. برای گریل کردن تکههای بزرگ گوشت، گریل کردن به صورت دودی میتواند گزینه مناسبی باشد. در صورتی که تجهیزات لازم برای گریل کردن دودی را ندارید، میتوانید یک ظرف آب را در بین کفی باربیکیو و ذغالها قرار دهید.
2- انتخاب گوشت مناسب
در صورتی که قصد گریل کردن ماهی را دارید، در انتخاب ماهی مناسب، دقت لازم را داشته باشید. ماهیهای نازک و خشک برای گریل شدن گزینههای مناسبی نیستند. ماهیهای سالمون، قزل آلا، اره ماهی و ماهی تون برای گریل شدن انتخابهای خوبی هستند. در حالت کلی ماهیهایی که بتوانید آنها را به صورت تکههای ضخیم و با پوست تقسیم کنید، میتوانند مناسب گریل کردن باشند.
همچنین استفاده از گوشت چرب برای گریل شدن انتخاب مناسبی نیست. زیرا ریختن آب گوشت در هنگام گریل شدن سبب ایجاد مواد مضری در گوشت و آسیب رسیدن به آن میشود.
3- نچسبیدن غذا به گریل
نباید غذا به گریل بچسبد و بسوزد. برای این منظور پیش از شروع پخت غذا، ابتدا گریل را به خوبی تمیز کنید تا تکههایی از غذا که قبلا به آن چسبیده است، به طور کامل جدا شوند. برای این کار میتوانید از آب گرم و صابون استفاده کنید. علاوه بر این، 20 الی 30 دقیقه پیش از پخت غذا، باربیکیو را گرم کنید. این کار احتمال چسبیدن غذا به باربیکیو را کاهش میدهد.
4- استفاده از سس مخصوص
پیش از گریل کردن گوشت، به آنها سس ماریناد اضافه کنید. این سس کمی تند علاوه بر خوش طعم کردن این غذاها، خطر سرطانزا بودن غذای گریل شده را کاهش میدهد. در تهیه سس ماریناد از موادی مانند فلفل، سرکه، روغن زیتون، سس سویا، شکر قهوهای و آب میوههای استوایی استفاده میشود.
سخن پایانی…
به دلیل علاقهی زیاد افراد به گریل کردن غذاها، تصمیم گرفتیم برخی نکات مهم در این روش از طبخ غذا را به شما آموزش دهیم. تمامی موارد گفته شده در این مقاله، به شما کمک میکنند تا غذایی سالمتر و خوشمزهتر را تجربه کنید.
مقالهی پیشنهادی:
طرز تهیه مرغ گریل شده|چند دستور پخت کباب مرغ که بسیار عالی است