طرز تهیه نان خانگی صبحانه

طرز تهیه نان صبحانه

صبحانه همواره یکی از اصلی ترین وعده‌های غذایی انسان است و صرف آن بسیار توصیه شده است. تنوع مواد غذایی وعده صبحانه بسیار بالا است. با این حال وجود نان خانگی خوش طعم در کنار انواع مرباها، خامه، پنیر و … لذت فوق العاده‌ای به این وعده‌ی غذایی خوشمزه می‌بخشد. شاید تصور کنید پختن نان صبحانه در خانه کار مشکل و زمان‌بری است اما ما در این مقاله روش پختن سریع یک نان صبحانه‌ی بسیار خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه نان صبحانه

مواد لازم:

تخم مرغ: 1 عدد

کره: یک هشتم پیمانه

شیر: یک سوم پیمانه

خمیر مایه فوری: یک قاشق چای خوری

آرد: یک و سه چهارم لیوان

شکر: یک هشتم پیمانه

نمک: بسیار کم به اندازه نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

1. شیر را در ظرفی ریخته و کمی ولرم می‌کنیم.

2. یک قاشق چایخوری از شکر را با شیر ولرم شده مخلوط می‌کنیم.

3. پودر خمیر مایه را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنیم.

4. ده دقیقه صبر می‌کنیم تا خمیر مایه اصطلاحا به عمل بیاید. خمیر مایه‌ی به عمل آمده کمی پف می‌کند.

5. همزمان با مرحله‌ی 4، کره را آب می‌کنیم و سپس آن را با تخم مرغ و شکر مخلوط می‌نماییم. حال مخلوط به دست آمده را کمی هم میزنیم تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.

6. مخلوط به دست آمده از مرحله‌ی قبل را با خمیر مایه‌ی به عمل آمده(مخلوط حاصل شده از مرحله‌ی 3 و 4) ترکیب می‌کنیم و ترجیحا با همزن آن را هم می‌زنیم.

7. حال نوبت به آرد رسیده است. آرد را به مخلوط اضافه می‌کنیم و سپس هم می‌زنیم. این هم زدن باید به آرامی و با دقت صورت گیرد تا تمامی آردهای به هم چسبیده از یکدیگر جدا شوند.

در این مرحله باید به این نکته توجه کنید که آرد شما باید الک شده باشد.

8. این مرحله، مرحله‌ی ورز دادن است. شما باید دست خود را به صورت مستقیم وارد عمل کرده و خمیر حاصل از مراحل قبل را ورز دهید. خمیر را تا جایی ورز می‌دهیم که نرم شود و به دست نچسبد.

9. کف یک ظرف را کمی چرب کنید، خمیر را داخل آن قرار دهید و روی ظرف را با یک دستمال بپوشانید.

10. حدود یک الی دو ساعت خمیر را در دمای اتاق قرار دهید تا خمیر استراحت کند. در این صورت حجم خمیر حداقل دو برابر خواهد شد. خمیر را پس از استراحت باز هم حدودا به مدت 5 دقیقه ورز دهید.

11. در این مرحله شما انتخاب می‌کنید که می‌خواهید نان شما به چه شکلی باشد. می‌توانید خمیر حاصل را به پنج قسمت مساوی تقسیم کنید و آن‌ها را به حالت گرد و خوابیده در آورید و یا می‌توانید هر یک از این 5 قسمت را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و این دو قسمت را به حالت لوله‌ای درآورده و به یکدیگر پیچ دهید.

12. حالا باید باز هم خمیر استراحت کند. به این صورت که تکه‌ها را روی یک کاغذ روغنی قرار داده و رویشان را با پارچه‌ای می‌پوشانیم. سپس 30 دقیقه مهلت می‌دهیم تا خمیر استراحت کند.

13. این مرحله اختیاری است. شما می‌توانید سطح خمیرها را به زرده‌ی تخم مرغ آغشته کنید و مغزهای مورد علاقه‌ی خود(مانند کنجد، تخمه آفتاب گردان، سیاه‌دانه و …) را به شکل دلخواهتان روی آن بریزید. برای مالیدن تخم مرغ به سطح خمیر می‌توانید از فرچه استفاده کنید.

14. حال خمیرها را در فر با دمای 180 درجه قرار می‌دهیم. به این نکته توجه کنید که برای پخت این نان هم مانند سایر نان‌ها باید فر از پیش گرم شده باشد. بنابراین فر را در دمای 180 درجه گرم کنید و سپس خمیرها را داخل آن قرار دهید.

15. پانزده الی بیست صبر کنید تا نان صبحانه به خوبی پخته شود. برای اینکه نان شما شکل زیباتری داشته باشد، می‌توانید در 5 دقیقه‌ی آخر پخت، دمای فر  را بالا ببرید. در این صورت قسمت‌هایی از نان که به زده‌ی تخم مرغ آغشته کرده‌اید، به رنگ طلایی در می‌آید.

سخن پایانی…

نان صبحانه انواع مختلف دارد. در این مطلب سعی کردیم ساده‌ترین روش پخت نان خانگی صبحانه را به شما آموزش دهیم. امیدواریم توانسته باشیم با این آموزش طعمی خوشمزه به مهمترین وعده‌ی غذایی شما اضافه کنیم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code